Este foarte plăcut să mergi la teatru, să vezi o operă interpretată de mari artişti, cum ar fi Petrică Ciubotaru. Am avut ocazia să vedem această minunată piesă la Muzeul literaturii, Petrică Ciubotaru interpretând "Chiriţa şi ceilalţi" în diferite roluri importante din opera lui Vasile Alecsandri. Acestea fiind "Chiriţa în voiaj ", "Clevetici ultra-demagogul", "Barbu Lăutaru", "Sandu Napoilă ultra-retrogradul", "Paraponisitul" şi "Gura-cască om politic". Piesa a fost extraordinară, a avut un real succes, având în vedere că sala era foarte plină şi toţi erau interesaţi de artistul care a reuşit foarte bine să interpreteze cele şase personaje şi să se identifice în ele punându-şi sentimentele în ceea ce face, creând astfel o piesă foarte bună. După încheierea piesei am purtat un dialog cu regizorul Ovidiu Lazăr şi cu actorul Petrică Ciubotaru în legătură cu nelămuririle pe care le-am avut în urma vizionării piesei în conformitate cu textul. Pe parcursul dialogului am devenit mai degajaţi, atât noi cât şi actorul şi regizorul, reuşind astfel să dispară acea relaţie actor- spectator care se realizase în timpul vizionării piesei. Am aflat foarte multe lucruri interesante, dar dialogul a luat sfârşit înainte de a ne satisface pe deplin setea pentru piesă, rămânând astfel, câteva întrebări pe care aş vrea să le notez:
1. Sunt momente in care trebuie sa improvizaţi prin anumite gesturi ca sa puteţi capta atenţia unui public mai recalcitrant?
2. Cum este să interpretaţi mai multe roluri intr-o singură piesă? Este greu, cum aţi reuşit să vă schimbaţi în câteva minute atât de vestimentaţie cât şi starea pentru următorul rol?
3. Este greu să fii artist? Mai ales că tot timpul trebuie să munciţi, să vă implicaţi atât profesional cât şi emoţional.
4. Vi s-a întâmplat vreodată să fiţi pe scenă şi din cauza emoţiilor să uitaţi textul pe care urma să îl spuneţi?
In urma vizionarii piesei de teatru am ramas cu o impresie placuta si cred ca multi dintre adolescentii prezenti au realizat ca este foarte important sa mergi la teatru, pentru ca afli lucruri noi si iti dezvolta imaginatia in oarecare masura. Trebuie sa mergi la teatru din placere, nu sa fii obligat de profesori si sa regreti mai apoi pentru pierderea timpului, trebuie mereu sa vezi partea buna a tuturor lucrurilor, ceea ce au realizat marii scriitori, chiar daca unii sunt mai greu de inteles, important este sa iti placa sa inveti si sa mergi la teatru, cat mai multe spatii culturale.
Într-o convorbire despre şcoală şi nu numai cu actorul şi regizorul Constantin Florescu a afirmat că "televizorul şi, mai nou, internetul sunt pe cale să ştranguleze spectacolul de teatru şi filmul de artă." Nu sunt de acord cu citatul lui Constatin Florescu, deoarece consider că atât televizorul, internetul cât şi spectacolul de teatru au rol important în viaţa noastră. În opinia mea, mulţi adolescenţi nu mai merg la teatru, pentru că au alte preocupări şi de multe ori nu mai au timp din varii motive. Însă, cei care ştiu să aprecieze arta, spectacolul de teatru îşi rezervă mereu din puţinul timp pe care îl au ca să vizioneze un spectacol şi ca exemplu vreau să spun că la piesa "Chiriţa" interpretată de Petrică Ciubotaru sala a fost arhi plină şi toţi păreau interesaţi de rolul pe care îl interpreta, de gesturile pe care le făcea. După piesă am purtat un dialog cu regizorul Ovidiu Lazăr şi actorul Petrică Ciubotaru, am fost foarte interesaţi de lumea teatrului şi am fi vrut să mai stăm şi să reuşim să îi întrebăm cât mai multe despre lumea teatrului, dar exact cum se spune "timpul este foarte preţios" şi nu a am mai avut când. Fiindcă am fost interesaţi am vrea să mai vorbim cu actorul şi regizorul piesei de teatru, pentru că, ne-a atras această lume a teatrului şi am mai vrea să ştim alte lucruri importante şi ascunse ale teatrului.
"Elevii învaţa dacă au de la cine, respectă dacă au pe cine, sunt ruşinoşi dacă au de ce"- sunt de acord cu aceste spuse ale lui Constantin Florescu, deoarece noi vrem să învăţăm cât mai multe lucruri, să fim la curent cu tot ce este nou şi de aceea respectăm pe cel de lânga noi dacă acea persoană ne respecta la rându-i.