Thursday, October 04, 2007
Iaşul cultural văzut prin prisma tinerilor
Iaşi este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Iaşi, România. Este al doilea municipiu ca mărime din ţară după Bucureşti, fostă capitală a Moldovei şi temporar (în timpul Primului Război Mondial) a României.
Nu este doar oraşul clopotelor, colinelor, monumentelor şi al minunatelor asfinţituri de soare, ci pare a fi şi cel care are cel mai mare număr de poeţi, în raport cu numărul total de locuitori.
Am ales ca puncte turistice urmatoarele obiective din Iaşi:
- Teiul lui Eminescu (M. Eminescu este considerat "Luceafărul poeziei româneşti").
- Universitatea Al.I.Cuza (este printre cele mai vechi universităţi din ţară).
- Palatul Culturii (astăzi este sediul Complexului Naţional Muzeal "Moldova", adăpostind patru mari muzee: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii.)
- Casa lui Dosoftei (Edificiul de piatra cu aspect arhaic a fost construita in a doua jumatate a secolului al XVII-lea si a apartinut initial bisericii "Sf. Nicolae Domnesc". In 1679 a functionat aici o tipografie sh pentru ca au aparut numeroase hieroglife precum: Cazania lu Varlaam si cele mai vechi copii ale letopisetelor Tarii Moldovei de Grigore Ureche si Miron Costin).
- Biserica Bărboi
- Biserica Sf. Nicolae.
Echipa este formată din Burac Ana-Maria, Brânzilă Beatris, Nechifor Ana-Maria şi Vasilescu Beatris.
Subscribe to:
Posts (Atom)