Wednesday, April 25, 2007

Expozitia de carte Librex 2007




Jurnal

Sâmbătă,21.04.2007


Astăzi împreună cu câţiva colegi ne-am hotărât să mergem la Târgul Naţional de carte Librex 2007. Sala era plină, la fiecare stand câte o persoană citea dintr-o carte, la fel am facut şi eu. Uitându-mă printre rafturi am zărit câteva cărticele de buzunar care mi-au atras atenţia şi un sentiment interior m-a îndemnat să răsfoiesc câteva cărţi precum: "Iubirea" , "Pacea inimii" şi "Prietenia". Aceasta din urmă mi s-a părut cea mai interesantă, pentru că prietenia ocupă un loc important in viaţa mea, iar Mark Twain (1835-1910) a reuşit prin versurile care le-a scris, "Poziţia potrivită a unui prieten este alături de tine, atunci când ai greşit. Aproape oricine va fi de partea ta atunci când ai dreptate", să cad pentru câteva momente în melancolie şi să mă gândesc la adevăraţii mei prieteni care m-au ajutat şi la bine şi la greu.
Printre rafturi am găsit şi unele cărţi pe care le-am citit cândva şi mi-au plăcut foarte mult, dar am zărit şi cărţi care mi-au atras atenţia şi pe care aş vrea cu mare plăcere să le citesc şi să le dezleg misterul pe care fiecare carte îl conţine.


Am asistat şi la o prezentare de carte a lui Nicolae Breban cu volumul de versuri "Elegii parisiene" , reprezentând conform confesiunii autorului – "alcoolul unei veri". Este un volum dens, de factură expresionistă, volumul fiind menit să ne aducă în faţă o altă posibilă imagine a romancierului Nicolae Breban.
Am rămas cu o impresie plăcută, deoarece, pe langă faptul că am văzut şi am revăzut minunate cărţi, eu împreună cu colegii mei ne-am întâlnit cu domnul profesor de geografie şi domnul profesor de istorie cu care am reuşit să şi schimbăm câteva impresii în legătură cu cărţile care ne-au plăcut şi să vorbim un pic despre starea de spirit creată pe parcursul desfăşurării acestei activităţi. O fost o şansă unică de a vedea cărţi noi.